Tijdig organiseren!

Organiseer tijdig!

Een chauffeur die zijn rijbewijs heeft behaald voor September 2009, zal als eerste streefdatum, 09/09/2015 (cat D) of 09/09/2016 (cat C) hebben gehad. Eenmaal deze eerste streefdatum voorbij, zal de volgende vervaldag van persoon tot persoon verschillen, dus opvolging is hier belangrijk. Wij zijn administratief uitgerust om deze opvolging volledig voor onze rekening te nemen.

Het is belangrijk om de 35u nascholing te volgen om de geldigheid van de vakbekwaamheid met 5 jaar te verlengen. Deze nascholing moet afgerond zijn vóór de vervaldag die op het rijbewijs staat vermeld.

Belangrijk is om te proberen de jaarlijkse subsidies te gebruiken. Diverse sectoren werken met een jaarlijks opleidingsbudget. Het is belangrijk dit ten volle te benutten.

Hou ook rekening met de bezettingsgraad van uw vrachtwagen: 1 opleidingsdag per jaar of meerdere opleidingsdagen per jaar.

Voor de planning van uw opleidingsdagen moet u rekening houden dat wij deze opleidingsdagen een 4-tal weken op voorhand moeten aanmelden bij onze toezicht houdende overheid. Tijdig actie ondernemen is dus de boodschap!