Verplichte onderwerpen?

Verplichte onderwerpen zegt u?

Sinds 2013 is er een koninklijk besluit dat bepaalt welke onderwerpen je verplicht moet volgen voor in orde te zijn met je nascholing. De onderwerpen worden opgedeeld in 3 grote thema’s. De bedoeling is dat je uit elk thema minstens 1 onderwerp volgt. Daarbij komt dat elke bestuurder een opleiding moet volgen waarbij minstens 3u wordt gereden. Bovendien mag een bestuurder sinds 22/08/2020 niet langer 2x dezelfde module volgen binnen een cyclus van 5 jaar voorafgaand aan de vernieuwing van het rijbewijs.

Welke onderwerpen tot welke thema behoren, kan je HIER vinden.

Wie moet deze verplichte onderwerpen volgen?

Je behaalde je rijbewijs VOOR 1 Februari 2013:

Je dient pas de verplichte onderwerpen te volgen vanaf de 2e ronde nascholingen. Met andere woorden, je kan tot je de eerste keer je kredietpunten gaat inruilen, nog vrij kiezen tussen alle onderwerpen.

Je behaalde je rijbewijs NA 1 Februari 2013:

Je dient nu al rekening te houden met de verplichte onderwerpen! Je kan vrij kiezen tussen alle onderwerpen, op voorwaarde dat je een onderwerp volgt uit elk van de 3 verplichte thema’s. Ook moet je erop letten dat je een les hebt gevolgd met minimaal 3u praktijk achter het stuur. Dit kan door bv “Economisch Rijden” te volgen.